Кремль намагається створити сприятливі умови для залучення в армію добровольців – ISW

Кремль намагається створити сприятливі умови для залучення додаткових добровольців для служби в Збройних силах РФ. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Кремль намагається створити сприятливі умови для залучення додаткових добровольців для служби в Збройних силах РФ", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, президент РФ путін підписав указ про обов’язкове державне страхування життя та здоров’я добровольців і мобілізованих, які беруть участь у повномасштабному вторгненні Росії в Україну. Указ також забезпечить страхування добровольців, які брали участь у бойових діях з 24 лютого 2022 року.

Крім того, заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що Міністерство оборони РФ залучило понад 231 тис. добровольців із січня по липень 2023 року, і зазначив, що завдання росії полягає в тому, щоб "зробити службу за контрактом якомога престижнішою".

Як повідомлялося раніше, у росії членам територіальної самооборони в Бєлгородській області видали автомати, протиповітряні рушниці та автомобілі УАЗ.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті