Кремль дав команду розпочати масштабну підготовку бомбосховищ по всій росії

По всій росії почалися перевірки і ремонт бомбосховищ відповідно до наказу Кремля модернізувати інфраструктуру часів СРСР, що розвалюється. Про це пише The Moscow Times з посиланням на кілька чинних і колишніх чиновників.

Зазначається, що в росії є тисячі бункерів, укріплених підвалів та інших безпечних укриттів, багато з них десятиліттями було законсервовано. Але в той час як війна в Україні затягується, місцева влада почала витрачати сотні мільйонів рублів, щоб знову зробити їх придатними для використання.

«Рішення про інспекцію мережі бомбосховищ було прийнято урядом ще навесні,— сказав один російський чиновник, пославшись на відомості про засідання уряду з цього питання. — Команду розпочати масштабну перевірку та навести порядок отримали МНС, Міноборони і [інші] цивільні міністерства».

The Moscow Times поговорила з чотирма чинними та колишніми російськими чиновниками, які підтвердили, що модернізація проводиться за наказом із Москви. Перевірки та ремонт почалися після вторгнення в Україну в лютому 2022 року і продовжуватимуться у 2023 році, розповів чинний чиновник, який побажав залишитися невідомим.

Зокрема, влада Краснодарського краю витратить на ремонт бомбосховищ в цьому році більше 6 млн рублів, Нижнього Новгорода - 50 млн рублів, Рязані - 1 млн. рублів.

Раніше влада Казані заявила, що близько 30% міських бомбосховищ непридатні для розміщення людей, пообіцявши перевірити, чи можливо використовувати як укриття міське метро.

Існування директиви з модернізації бомбосховищ з Москви підтвердив The Moscow Times, зокрема високопосадовець адміністрації одного з далекосхідних регіонів росії, — більш ніж за 7000 км від лінії фронту. «З Москви було наказано провести ці роботи повсюдно — огляд та ремонт», — сказав він.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті