Країни-союзники України почали "тихе обговорення" з Києвом можливих мирних переговорів із Москвою - ЗМІ

Країни-союзники України почали "тихе обговорення" з Києвом можливих мирних переговорів із Москвою, які передбачають деякі територіальні поступки. Про це повідомляє Телеграм-канал "DW Главное" з посиланням на американський телеканал NBC News, який посилається на неназваних високопоставлених американських чиновників.

За їхніми даними, перша така зустріч відбулася ще в жовтні, у ній узяли участь представники близько 50 країн, зокрема й члени контактної групи з оборони України.

Західні союзники стурбовані тим, що деякі з них називають "патовою ситуацією" і "війною за дюйми", оскільки ні Україна, ні РФ наразі не можуть значимо змінити ситуацію на полі бою - при цьому запаси сил РФ, на відміну від України, "здаються нескінченними", зазначає NBC News.

Побоювання викликає і те, що в Україні спостерігаються труднощі з призовом людей на військову службу. Співрозмовники NBC News вважають, що у Києва залишився час лише до кінця року, після чого заклики до переговорів з РФ почнуть звучати більш відкрито.

Про те, що війна в Україні стала позиційною, написав у своїй статті Головком ЗСУ Валерій Залужний.

"Позиційна війна означає, що йдеться великою мірою про виснаження", - пояснює DW німецький експерт з безпеки та оборонної політики Крістіан Меллінг з Німецького товариства зовнішньої політики. За його словами, для РФ такий вид протистояння вигідніший.

Як повідомлялося, Залужний заявив, що змінити ситуацію на фронті можуть інноваційні підходи.

Опитування показує, що більшість росіян хочуть закінчення війни з Україною, але без повернення окупованих територій.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті