"Командування втекло з лінії фронту, як тільки почалися обстріли" - "мобіки", які вижили під Сватове

Російський військовий повідомив ЗМІ про загибель батальйону мобілізованих із Воронезької області під містом Сватове Луганської області. Про те, що сталося, в ефірі телеканалу FREEДОМ детальніше повідомив заступник головного редактора “Верстки” Олексій Левченко.

За його словами, мобілізований Олексій Агафонов, який вижив, розповів виданню, що бачив велику кількість загиблих під Сватовим.

“Ми не дуже точно можемо говорити про те, що він об’єктивно оцінює, що більше ніж 500, але, швидше за все, ситуація була така, що вони потрапили під обстріл і частина мобілізованих залишила позиції, розбіглася, якась частина загинула, якась була поранена. І тому ясно, що їх багато, але, напевно, точної цифри ми зараз взагалі ніде не встановимо”, — зазначив Левченко.

Він додав, що Олексій Агафонов, який зв’язався з “Версткою”, і ще 30 його товаришів по службі змогли евакуюватися і сховатися в одному з будинків у Луганській області.

“Олексій Агафонов розповідав, що мобілізованих кинули без будь-якої підготовки, без нормального спорядження та амуніції в ніч з 1 на 2 листопада під Макіївку Луганської області, де вони мали копати окопи. Вони мали лише три лопати на весь батальйон. Їм доводилося копати штик-ножами, руками й чим попало. Під ранок почався обстріл, який тривав три дні. Значна частина мобілізованих загинула”, — розповів Левченко.

Мобілізовані також повідомили “Верстці”, що їхнє командування втекло з лінії фронту, як тільки почалися обстріли.

Левченко додав, що родичам мобілізованих після того, як вони сходили до місцевої влади, заборонили спілкуватися зі ЗМІ.

Нагадаємо, понад 500 мобілізованих на війну проти України росіян загинуло у Сватівському районі Луганської області.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті