Канада зібралася передати Україні ракети CRV7, які хотіла утилізувати

Канада може передати Україні ракети класу "повітря-земля" CRV7, які вона планувала утилізувати. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на CBC.

Зазначається, що ракети класу "повітря-земля" CRV7 калібру 70 мм призначені для ударів по наземних цілях. Вони були розроблені у 1980-х роках, а на початку 2000-х були зняті з озброєння. Міністерство оборони Канади має 83 303 таких ракет, хоча деякі з них вже не мають боєголовок.

Лідер опозиційної Консервативної партії Канади П'єр Пуальєвр заявив, що, на його думку, краще віддати ракети Києву, ніж утилізувати.

"Настав час менше розмов і більше дій. Замість того, щоб змушувати канадців платити мільйони доларів за виведення цієї зброї з експлуатації, зброю слід передати Україні, яка може використовувати її для захисту суверенітету", - сказав Пуальєвр.

Як повідомлялося, Макрон пообіцяв Україні 40 ракет SCALP, візит до Києва й підписання угоди про гарантії безпеки. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті