Макрон пообіцяв Україні 40 ракет SCALP, візит до Києва й підписання угоди про гарантії безпеки

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що відвідає Україну в лютому, а також анонсував передачу 40 ракет SCALP й підписання угоди про гарантії безпеки. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на Le Monde.

На пресконференції в Єлисейському палаці Макрон заявив, що працює з Києвом над двосторонньою угодою про гарантії безпеки. Він також зауважив, що угода має бути підписана за кілька тижнів.

Французький президент анонсував передачу Україні близько 40 ракет SCALP, кількох сотень бомб та самохідних артилерійських установок CAESAR.

"Я сам поїду в Україну в лютому. Я оголошу про доопрацювання цих текстів. Буде розпочато постачання боєприпасів, про які я говорив", - зазначив Макрон.

Нагадаємо, у Зеленського заявили, що дуже чекають у Києві Макрона найближчим часом. 

Як повідомлялося, Макрон заявив, що грудень буде вирішальним для України у війні. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті