Макрон заявив, що грудень буде вирішальним для України у війні

Наступний місяць "буде вирішальним", оскільки Україна "щосили намагається" деокупувати свої території у контрнаступальних операціях, заявив президент Франції Емманюель Макрон. Для України "ще не час" сідати за стіл переговорів, але такий час для "чесних і хороших" переговорів з РФ може настати, розповів він в інтерв'ю BBC, повідомляє ЛІГА.

Макрон повідомив, що "обов’язком" його країни та всіх країн є підтримка України в її обороні. Але він також заявив, що наступний місяць "буде вирішальним", оскільки Україна "щосили намагається повернути втрачену землю під час контрнаступальних операцій".

Президент Франції заявив, що для України "ще не час" сідати за стіл переговорів, і підкреслив, що рішення вести переговори тільки за Києвом.

Але він додав, що може настати час "провести чесні та хороші переговори, повернутися за стіл переговорів і знайти рішення з Росією".

Також Макрон сказав, якщо росії дозволять виграти війну, то "ви матимете нову імперську державу" в Європі, котра може загрожувати іншим колишнім радянським державам, таким як Грузія та Казахстан, а також усьому континенту.

"Тому що, безумовно, це імперіалізм і колоніалізм те, що Росія робить [в Україні]", – зазначив президент Франції.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський обговорив із Макроном наступні оборонні пакети та "зерновий коридор".  Також Зеленський розповів про "сильну зустріч" із Макроном і пообіцяв хороші новини для військових. 

Як повідомлялося, Макрон назвав помилкою вторгнення Ізраїлю в Сектор Гази. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті