Макрон заявив, що грудень буде вирішальним для України у війні

Наступний місяць "буде вирішальним", оскільки Україна "щосили намагається" деокупувати свої території у контрнаступальних операціях, заявив президент Франції Емманюель Макрон. Для України "ще не час" сідати за стіл переговорів, але такий час для "чесних і хороших" переговорів з РФ може настати, розповів він в інтерв'ю BBC, повідомляє ЛІГА.

Макрон повідомив, що "обов’язком" його країни та всіх країн є підтримка України в її обороні. Але він також заявив, що наступний місяць "буде вирішальним", оскільки Україна "щосили намагається повернути втрачену землю під час контрнаступальних операцій".

Президент Франції заявив, що для України "ще не час" сідати за стіл переговорів, і підкреслив, що рішення вести переговори тільки за Києвом.

Але він додав, що може настати час "провести чесні та хороші переговори, повернутися за стіл переговорів і знайти рішення з Росією".

Також Макрон сказав, якщо росії дозволять виграти війну, то "ви матимете нову імперську державу" в Європі, котра може загрожувати іншим колишнім радянським державам, таким як Грузія та Казахстан, а також усьому континенту.

"Тому що, безумовно, це імперіалізм і колоніалізм те, що Росія робить [в Україні]", – зазначив президент Франції.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський обговорив із Макроном наступні оборонні пакети та "зерновий коридор".  Також Зеленський розповів про "сильну зустріч" із Макроном і пообіцяв хороші новини для військових. 

Як повідомлялося, Макрон назвав помилкою вторгнення Ізраїлю в Сектор Гази. 

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті