До 12 років в‘язниці засуджені два рашиста, які катували людей в Бучі

Два російські військові, які катували мешканців на околицях Бучі, отримали по 12 років в'язниці. Про це 2 грудня повідомляє Офіс генпрокурора.

"Прокурори в суді довели, що на початку березня 2022 року військовослужбовці 5 окремої танкової бригади ЗС РФ в/ч 46108 міста Улан-Уде, перебуваючи в селі Бузова Бучанського району Київської області, жорстоко поводилися з місцевим населенням, серед яких були жінки та діти" , – повідомили в ОГП.

За даними слідства, обидва військові увірвалися до приватного будинку і, погрожуючи зброєю, били та катували чотирьох чоловіків на очах жінок та малолітніх дітей. Проти малюків та жінок також погрожували застосувати зброю. Після знущань окупанти забрали гроші та цінні речі, які належали постраждалим.

Суд визнав обох російських солдатів винними у порушенні законів та звичаїв війни (частина 1 статті 438 КК України). Вони засуджені до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вирок одержав російський військовий, який убив мирного жителя у Чернігівській області.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті