Греція вийде з-під фінансового нагляду ЄС, який тривав 12 років, з 20 серпня – міністр

З 20 серпня Греція вийде з так званої системи посиленого спостереження Євросоюзу, що дасть країні більше свободи у власній економічній політиці. Про це заяви міністр фінансів Греції Христос Стайкурас, пише "Reuters" 10 серпня.

"Після 12 років важкий етап для нашої країни підходить до завершення, – сказав міністр. – Греція повертається до європейської нормальності і більше не буде винятком у єврозоні".

Стайкурас уточнив, що Афіни виконали більшість політичних зобов’язань і реформ, які вони обіцяли, і їхній вихід із рамок 20 серпня було підтверджено листом від віце-президента Комісії ЄС Валдіса Домбровскіса та єврокомісара Паоло Джентілоні.

Уточнюється, що вихід Греції з-під посиленого нагляду означатиме більше ступенів свободи в реалізації економічної політики та наблизить мету країни повернути статус "інвестиційного рівня".

Раніше повідомлялось, що для перевезення зерна з України в червні Греція пропонувала свої кораблі.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті