Глава МЗС Литви закликав усі країни Європи вислати російських послів

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що всі європейські країни могли б вислати російських послів, як це зробили країни Балтії. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"У тому, щоб тримати посла Росії в будь-якій з європейських столиць, залишилося мало сенсу. У більшості випадків це вже не дипломатичний інститут, а інститут пропаганди, що покриває військові злочини і загалом просуває пропаганду геноциду", - заявив Ландсбергіс на прес-конференції у Ризі, де у вівторок відбулася зустріч глав МЗС країн Балтії та Польщі.

У повідомленні нагадується, що Литва знизила рівень дипломатичних відносин і вислала російського посла ще у квітні минулого року.

У цьому січні Естонія наказала російському посольству різко скоротити чисельність персоналу, росія у відповідь заявила, що висилає естонського посла, Естонія у відповідь зробила те саме з російським.

Через кілька днів Латвія оголосила, що на знак солідарності з Литвою та Естонією теж висилає російського посла - він має залишити країну до 24 лютого.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті