ФСБ не випускає з РФ українців із російськими паспортами - Мінреінтеграції

На російських кордонах з Латвією та Естонією спостерігається накопичення громадян України, які намагаються виїхати з території рф. Люди очікують від 2 до 6 днів. Про це повідомляє в Телеграм Міністерство з реінтеграції тимчасово окупованих територій України 6 жовтня.

"В спеціальних пунктах фільтрації ФСБ перевіряє громадян України на наявність в них паспорту РФ. За нашою інформацією, якщо у громадянина України немає паспорту рф, йому дозволяють виїхати. А якщо встановлюють, що у громадянина України є ще і російський паспорт, то таку людину не випускають із росії", - йдеться у повідомленні. 

Як повідомляється, тих громадян України, які, до прикладу, прописані в Криму, але не мають паспорта рф, на проходження кордону пропускають. Вони можуть вільно перетинати КПП. Це підтверджують і представники українських консульських установ в Естонії та Латвії.

"При перетині кордону нашим громадянам допомагають волонтери. Вони забезпечують людей їжею, водою тощо. Тим, хто не хоче або не має змоги чекати, пропонують скористатися безкоштовним переїздом до іншого пункту пропуску. Наприклад, до росiйсько-казахського кордону, звідки також можна дістатися до інших країн. Мінреінтеграції налагодило й тримає постійний зв’язок із задіяними там волонтерськими групами і нагадує: якщо ви потрапили у складну ситуацію за кордоном чи потребуєте допомоги, телефонуйте. Гаряча лінія для дзвінків з-за кордону та з ТОТ, WhatsApp/Telegram/Viber: +380 96 078 84 33", - зазначають у міністерстві..

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті