Єврокомісія представить програму фінансової допомоги Україні на 18 млрд євро

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у телефонній розмові з українським президентом Володимиром Зеленським повідомила про подання програми фінансової допомоги Україні на 2023 рік у розмірі 18 млрд євро, - повідомляє прес-служба Єврокомісії.

"Президент фон дер Ляйєн повідомила президенту Зеленському, що на цьому тижні вона запропонує суттєвий фінансовий пакет від ЄС у розмірі до 1,5 млрд євро на місяць на загальну суму до 18 млрд євро, що зробить значний внесок у покриття потреб України у фінансуванні на 2023 рік", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підтримка у вигляді пільгових довгострокових кредитів із покриттям відсоткових витрат також сприятиме реформам України та її шляху до членства в ЄС.

"Фінансовий пакет ЄС має супроводжуватися аналогічною підтримкою з боку інших великих донорів. Президент фон дер Ляйєн підтвердила поточну роботу ЄС з надання негайної гуманітарної допомоги Україні, особливо взимку", - йдеться у заяві.

Крім того, лідери обговорили посилення санкцій, а також негативну роль підтримки Іраном російської агресії та заходи у відповідь.

Як повідомлялося раніше, в Офісі президента розповіли, як протидіятимуть "енергетичному геноциду".

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті