Єврокомісія представить програму фінансової допомоги Україні на 18 млрд євро

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у телефонній розмові з українським президентом Володимиром Зеленським повідомила про подання програми фінансової допомоги Україні на 2023 рік у розмірі 18 млрд євро, - повідомляє прес-служба Єврокомісії.

"Президент фон дер Ляйєн повідомила президенту Зеленському, що на цьому тижні вона запропонує суттєвий фінансовий пакет від ЄС у розмірі до 1,5 млрд євро на місяць на загальну суму до 18 млрд євро, що зробить значний внесок у покриття потреб України у фінансуванні на 2023 рік", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підтримка у вигляді пільгових довгострокових кредитів із покриттям відсоткових витрат також сприятиме реформам України та її шляху до членства в ЄС.

"Фінансовий пакет ЄС має супроводжуватися аналогічною підтримкою з боку інших великих донорів. Президент фон дер Ляйєн підтвердила поточну роботу ЄС з надання негайної гуманітарної допомоги Україні, особливо взимку", - йдеться у заяві.

Крім того, лідери обговорили посилення санкцій, а також негативну роль підтримки Іраном російської агресії та заходи у відповідь.

Як повідомлялося раніше, в Офісі президента розповіли, як протидіятимуть "енергетичному геноциду".

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті