Електронні послуги принесуть ефект для держави на рівні 48 мільярдів гривень у 2022 році - Федоров

Користування електронними послугами в Україні за прогнозами дасть сумарний економічний та антикорупційний ефект для держави на рівні 48 мільярдів гривень у 2022 році. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Telegram.

"16,3 млрд грн - такий сумарний економічний та антикорупційний ефект лише від електронних послуг в "Дії" у 2020-2021 роках. А прогноз, за підсумками 2022 року, становить на рівні 48 млрд грн", - йдеться у публікації.

Він навів конкретні кейси Мінцифри. Зокрема - ліквідація корупції завдяки переведенню кожної сфери в онлайн, пояснює Федоров.

"Важливий приклад - цифровізація сфери будівництва. Раніше за оформлення документів на будівництво громадяни та бізнес були вимушені платити великі хабарі. Зараз - все прозоро у кілька кліків на порталі "Дія" та сайті e-construction", - пише він.

У результаті завдяки впровадженню Єдиної державної електронної системи вдалося заощадити державі 3 мільярди гривень на рік.

Запуск електронних лікарняних дозволив заощадити 4 мільярди гривень щорічно, оскільки раніше, до диджиталізації е-лікарняних, щороку за листками непрацездатності з держбюджету виплачувалось понад 18 мільярдів гривень, і "частина коштів йшла на куплені в інтернеті довідки".

"За даними Мінфіну, до 10% всіх соціальних виплат - неефективні. На соціальну сферу щорічно витрачається найбільше коштів - понад 700 млрд грн, які складно відстежити. Це - субсидії, пенсійні виплати та інше. Запуск Єдиної інформаційної системи соціальної сфери дозволить заощадити бюджету до 11 млрд грн щороку", - зазначив міністр.

Статті

Світ
11.06.2024
14:47

«Браун збирається вже в червні ввести в бій першу групу F-16». Російські ЗМІ про Україну

Мета колишня, підхід інший. Перефразовуючи Клаузевіца, можна сказати, що СВО - це продовження Мінських угод іншими засобами
Донбас
09.06.2024
18:14

"Як ми до такого докотилися? Боляче на ту «республіку» дивитися". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу більше нагадували збірку цитат і афоризмів. Автором брехливих і багаторазово повторених «крилатих виразів», типу «ми не напали - ми захищалися», була одна-єдина людина - російський диктатор Путін. Що...
Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Всі статті