Екс-командувач ДШВ Забродський написав заяву про складання депутатського мандату

Народний депутат та колишній командувач Десантно-штурмовими військами генерал-лейтенант Михайло Забродський написав заяву про складання мандату за власним бажанням. Проєкт ухвали №9114 з'явився на порталі Верховної Ради.

Сама заява датована 10 березня. Проте нардеп не пояснив причини складання депутатських повноважень. Парламентський комітет з регламенту, депутатської етики та організації роботи ВРУ вже розглянув заяву нардепа та порекомендував Раді ухвалити її.

Зазначимо, що Михайло Забродський на виборах був четвертим номером у списку партії "Європейська солідарність" і обіймає посаду першого заступника голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Із самого початку повномасштабного вторгнення генерал-лейтенант допомагає Генштабу ЗСУ та головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному. Можливо, його рішення про складання мандата пов'язане з бажанням зосередитись на цій діяльності.

Нагадаємо, що на початку лютого Верховна Рада також позбавила депутатського мандату представника забороненої ОПЗЖ Ігоря Абрамовича.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті