Екс-голову Верховного Суду Князєва заарештували під заставу в 107 мільйонів

Суд обрав запобіжний захід екс-голові Верховного Суду Всеволоду Князєву у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі понад 107 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 107,360 млн гривень застави колишньому Голові Верховного Суду», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що строк дії запобіжного заходу – до 14 липня включно.

"У разі внесення застави на підозрюваного буде покладено низку процесуальних обов’язків. Суд ухвалив взяти під варту підозрюваного в залі суду", - додали в САП.

Як повідомлялось, 15 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду. Правоохоронці затримали голову ВС Князєва та вилучили 2,7 млн дол.

Пленум Верховного суду висловив недовіру голові ВСУ Всеволоду Князєву та достроково позбавив його статусу очільника суду.

Пізніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру Князєву та його спільникові – адвокату Олегу Горецькому у справі щодо отримання хабаря. Останнього  взяли під варту до 13 липня з можливістю внесення застави 80 млн гривень.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті