Домовленості в рамках так званої "зернової ініціативи" поки виконуються - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що станом на зараз "зернова ініціатива" з експорту українського збіжжя виконується. Про це Кулеба сказав на спільній прес-конференції з главою МЗС Естонії Урмасом Рейнсалу за підсумками переговорів у Києві, - передає УНІАН.

"Станом на зараз, домовленості, досягнуті в рамках так званої "зернової ініціативи", виконуються. Я нагадаю, що Україна стала першою з усіх учасників цієї домовленості, яка повністю була готова до виконання всіх пунктів, і ми неухильно будемо і надалі виконувати цю домовленість. Вона вигідна українським фермерам. Вона вигідна українській економіці, і вона вигідна світу", - наголосив Кулеба

Міністр зазначив, що зараз саме Україна у буквальному сенсі є рятівником світу від подальшого зростання цін на продукти харчування і від голоду в окремих країнах.

"Наступні кораблі вже готові до відправки. Вони будуть вирушати з портів, які беруть участь в "зерновій ініціативі" відповідно до погодженого графіка, і сподіваємося, що все працюватиме, і Російська Федерація не зробить ніяких кроків, які б зруйнували ці домовленості, що були так важко досягнуті за посередництва Організації Об'єднаних Націй та Туреччини", - заявив Кулеба.

Як повідомлялось, 22 липня у Стамбулі було підписано угоду про розблокування українських портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" для вивезення на експорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції. 29 липня Кубраков повідомив, що 10 суден з українським зерном у портах "Одеса" та "Чорноморськ" вже готові до відправки.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті