До Молдови не пустили найманця ПВК "Вагнер"

Прикордонна поліція Молдови 12 березня не пустила до країни представника російської приватної військової кампанії "Вагнер". Про це пише NewsMaker.

"Обмін інформацією дозволив нам виявити в потоці пасажирів в аеропорту Кишинева громадянина, ідентифікованого як представника ПВК із Росії (Вагнер). Його не пустили до країни і літаком повернули до держави, з якої він вилетів", - розповіли у поліції.

У поліції зазначили, що за останній тиждень не пустили до країни 182 іноземних громадян та 46 одиниць транспорту. За інформацією прикордонників, 165 із них порушили молдавське прикордонне та міграційне законодавство.

При цьому, за даними прикордонників, за останню добу потік тих, хто прибуває до Молдови, зріс: до країни в'їхало понад 23,8 тис. осіб і майже всі вони — іноземні громадяни, з яких близько 5 тис. — громадяни України.

Як повідомлялося раніше, Міністерство оборони росії звинуватило Україну у підготовці "провокації" на території так званого Придністров'я. У Молдові це спростували.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті