Брехня Наришкіна спростована: МАГАТЕ не знайшла військової техніки на українських атомних електростанціях

Інспекція Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) не знайшла військової техніки на українських атомних електростанціях. Про це заявив голова агентства Рафаель Гроссі, виступаючи в Європарламенті, - повідомляє "Настоящее Время".

За словами Гроссі, МАГАТЕ забезпечило постійну присутність експертів з ядерної безпеки на всіх українських АЕС. 24 січня було проведено інспекцію, щоб з'ясувати, чи не перебуває на зазначених об'єктах військове обладнання.

"Результат цих перевірок був негативним", – сказав він.

Гроссі зазначив, що МАГАТЕ вже вдруге "заперечує звинувачення [Росії] у незаконних і дуже небезпечних діях, що відбуваються на цих об'єктах".

У повідомленні нагадується, що на день раніше глава Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін заявив, що українські військові нібито складують на територіях АЕС (зокрема, на Рівненській) озброєння та боєприпаси, зокрема ракети для HIMARS.

Радник Офісу Президента України Михайло Подоляк відкинув ці заяви. "Україна завжди відкрита для перевіряючих органів, зокрема МАГАТЕ. Мета брехні росіян – виправдати свої провокації", – написав Подоляк у твіттері.

Український "Енергоатом" повідомляв, що інспектори МАГАТЕ регулярно працюють на всіх українських АЕС (Рівненській, Хмельницькій та Південно-Українській). У тому числі з вересня вони знаходяться на Запорізькій АЕС – найбільшій у Європі атомній електростанції. Вона знаходиться в Енергодарі, окупованому майже з перших днів повномасштабного вторгнення росії до України.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті