Боєприпаси для HIMARS та 75 тисяч снарядів для гаубиць увійдуть до чергового пакету військової допомоги для України

Черговий пакет військової допомоги від США на 1 мільярд доларів включає боєприпаси для HIMARS, 75 тисяч снарядів калібру 155 мм і ще цілий ряд позицій. Про це 8 серпня повідомляється на офіційному сайті Пентагону.

"Це 18 та найбільший пакет допомоги, який включає значну кількість боєприпасів, зброї та спорядження, які українці так ефективно використовують для захисту своєї країни", - повідомляє Пентагон.

Насамперед йдеться про невказану кількість боєприпасів для HIMARS, а також про 75 тисяч снарядів калібру 155 мм. Окремо відзначається постачання боєкомплекту для зенітного комплексу NASAMS.

У пакет допомоги також увійдуть 20 мінометів калібру 120 мм та 20 тисяч снарядів до них, 1000 ПТРК Javellin (можливо, мова лише про ракети для комплексу) та сотні протитанкових систем AT4. Окремо зазначається постачання півсотні одиниць броньованого медичного транспорту.

У комплект допомоги також входять медичні запаси – зокрема аптечки та інше обладнання. Нарешті, у списку є міни Claymore, вибухівка C-4 та "вибухове обладнання".

Нагадаємо, що буквально напередодні Володимир Зеленський пообіцяв добрі новини від партнерів щодо пакетів підтримки.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті