Блінкен: У США розроблено план дій у разі застосування ядерної зброї росією

У США розроблено план дій у разі застосування ядерної зброї росією. Про це заявив Держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю американській телерадіокомпанії Сі-бі-ес, - повідомляє "Бі-бі-сі".

Конкретних заходів Держсекретар обговорювати не став.

Блінкен назвав "безвідповідальною" ядерну риторику путіна. 

На питання, чи контактували США приватно з кремлем щодо загрози ядерної війни, Блінкен відповів ствердно: "Так. Дуже важливо, щоб Москва почула від нас і дізналася від нас, що наслідки такого кроку будуть жахливими. І ми дуже чітко дали це зрозуміти".

За словами Блінкена, війна путіна в Україні вже провалилася. "Він із самого початку дуже ясно сказав, що його метою було стерти ідентичність України як незалежної країни. Ця мета вже зазнала невдачі. Українці воюють за свою землю. Вони воюють за свою країну. Росіяни - ні. Російські військові, яких кидають у цей конфлікт, вони часто не знають, ні куди йдуть, ні що роблять. Це не те, за що вони хочуть боротися. Українці борються за своє майбутнє. Вони борються за свою землю. Вони борються за свої життя", - додав Блінкен.

У повідомленні нагадується, що путін, оголошуючи про "часткову мобілізацію" і підтримку "референдумів" сказав, що територіальна цілісність РФ буде забезпечена "усі наявними у нас засобами". "А ті, хто намагається шантажувати нас ядерною зброєю, повинні знати, що роза вітрів може розвернутися і в їхній бік", - погрозив російський диктатор.

Відразу кілька експертів зазначали, що підсумки "референдумів" дозволять росії ще інтенсивніше загрожувати Україні та Заходу ядерною зброєю, посилаючись на "захист своєї території".

Напередодні радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США попереджають росію про катастрофічні наслідки застосування ядерної зброї в Україні і відповідатимуть рішуче, якщо кремль зважиться на цей крок.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті