Більшість членів Радбезу ООН засудили удари РФ по Україні. Представник РФ знову збрехав

Росія зазнала різкої критики в Раді Безпеки ООН за масовані удари ракет і безпілотників по Україні 29 грудня, після того як Київ і його прихильники закликали провести екстрене засідання Ради для обговорення цих ударів. Про це повідомляє "Голос Америки".

"Сумно, але 2023 рік закінчується так само, як і почався, - жахливим насильством проти народу України", - заявив помічник генерального секретаря ООН Галед Хіарі після того, як поінформував Раду про атаки.

"І знову українці змушені проводити свята в пошуках притулку, розчищаючи завали і ховаючи загиблих в умовах зими", - додав він.

Більшість членів Радбезу, включно зі США, Францією та Великою Британією, засудили удари по Україні.

"Замість миру Путін вирішив відзначити цей святковий сезон і зустріти Новий рік безпрецедентною кількістю атак із застосуванням дронів і ракет по іншій державі-члену ООН", - заявив радник-посланник США Джон Келлі.

Заступник посла Китаю в ООН Ген Шуан не засудив атаки і закликав до "політичного врегулювання" війни в Україні.

Посол Росії в ООН Василь Небензя в розлогій відповіді заявив, що Москва завдає ударів лише "по військовій інфраструктурі", і що цивільні жертви спричинені роботою українських систем ППО.

Посол Великої Британії в ООН Барбара Вудвард відповіла, що єдиною причиною трагедії в Україні є дії росії.

"Решта - це потік брехні та дезінформації", - прокоментувала Вудвард виступ Небензі.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш засудив атаки росії на Україну, повідомив прес-секретар Стефан Дюжаррік.

"Атаки проти цивільного населення і цивільної інфраструктури порушують міжнародне гуманітарне право, є неприйнятними і мають бути негайно припинені", - сказав Дюжаррік.

Як повідомлялося, у Канаді вимагають надати Україні більше зброї.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті