Байден продовжив на рік дію санкцій проти росії за війну в Україні

Президент США Джо Байден оповістив американський Конгрес про те, що він продовжує на черговий річний термін дію санкцій проти росії. Про це йдеться в посланні президента Конгресу США щодо продовження надзвичайної ситуації національного масштабу у зв’язку з подіями в Україні, повідомляє Укрінформ 2 березня.

"Дії та політика осіб, які підривають демократичні процеси й інституції в Україні, загрожують її миру, безпеці, стабільності, суверенітету й територіальній цілісності, сприяють незаконному привласненню її активів, а також дії та політика уряду РФ, включно із заявленою анексією Криму та застосування сили проти України продовжують становити незвичайну та надзвичайну загрозу національній безпеці і зовнішній політиці США",- зазначається в посланні.

Тому, підкреслив президент, "я вирішив, що необхідно продовжувати надзвичайну ситуацію", оголошену виконавчим указом 13660 у зв’язку з подіями в Україні та санкції проти росії.

Нагадаємо, президент США Джо Байден продовжив на рік дію указу про надзвичайний стан.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті