Байден попереджає: кремль зробить "неймовірно серйозну помилку", якщо застосує ядерну зброю

Президент Джо Байден у вівторок попередив москву, що вона не повинна застосовувати ядерну зброю. Слова глави Білого дому пролунали після того, як росія заявила в ООН, що Україна планує застосувати «брудну бомбу», - повідомляє "Голос Америки".

«Росія зробить неймовірно серйозну помилку, якщо застосує тактичну ядерну зброю. Я поки що не гарантую вам, що це операція під хибним прапором, ми не знаємо. Але це була б серйозна помилка», – сказав Байден.

У повідомленні нагадується, що США та інші західні країни відкинули твердження росії про те, що Україна готується застосувати «брудну ядерну бомбу» на своїй власній території, назвавши це приводом для ескалації.

Представник Держдепартаменту Нед Прайс також заявив у вівторок, що США стурбовані заявами росії, оскільки вона «вже продемонструвала, що сама у підсумку планує робити те, в чому звинувачує інших».

Міністр закордонних справ України заявив, що інспектори з МАГАТЕ незабаром прибудуть для перевірки двох українських об'єктів на прохання Києва.

Раніше екс-директор ЦРУ Девід Петреус заявив, що США та союзники знищать російські війська в Україні, якщо путін застосує ядерну зброю.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті