Азербайджан відкликає національну збірну з важкої атлетики з чемпіонату Європи в Єревані через провокацію з прапором

У Баку ухвалили рішення про повернення членів національної збірної з важкої атлетики з чемпіонату Європи в Єревані у відповідь на провокацію зі спаленням азербайджанського прапора на церемонії відкриття першості. Про це йдеться у спільній заяві Міністерства молоді та спорту та Національного Олімпійського комітету Азербайджану, - повідомляє турецьке агентство "Анадолу".

У заяві наголошується, що 14 квітня на церемонії відкриття чемпіонату Європи з важкої атлетики у вірменській столиці прапор Азербайджану було демонстративно спалено офіційно акредитованою особою.

«Варварський акт здійснено на церемонії, на якій був присутній прем'єр-міністр Вірменії та супроводжувався оплесками представників вірменської громадськості. Позиціонування виконавця провокації як героя є яскравим прикладом етнічної ворожості та ксенофобії, азербайджанофобії. Подібні дії повністю суперечать цілям та принципам спорту, які пропагують мир та взаєморозуміння між народами. Політизація спорту категорично неприпустима», - йдеться у заяві.

У зв'язку з цим азербайджанська сторона ухвалила рішення про повернення з Єревану азербайджанських спортсменів.

Азербайджан також закликає Європейську федерацію важкої атлетики запровадити санкції проти Вірменії, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, троє військових Азербайджану та четверо військових Вірменії загинули внаслідок перестрілки на кордоні.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті