Активність тактичної авіації та злети МіГ-31 – у Повітряних Силах ЗСУ пояснили численні сигнали тривоги в Україні

Масштабні повітряні тривоги, які лунали в Україні у вівторок, 14 березня, були пов'язані з активністю тактичної авіації РФ та польотами винищувача МІГ-31К. Про це повідомляє прес-служба Повітряних сил ЗСУ.

"Близько 10:00 ранку тривога звучала на півдні, півночі та сході нашої держави, що було пов'язано з активністю тактичної авіації. Зокрема, на півдні літаки Су-24 випустили у напрямку узбережжя 4 протирадіолокаційні ракети Х-31П за коштами ППО Одеської області. Ворожі ракети не досягли своїх цілей, але уламки однієї з них завдали пошкодження цивільній інфраструктурі", - повідомили представники української військової авіації.

Окрім цього, повідомляється, що з 10:27 на сході існувала загроза застосування оперативно-тактичних ракетних комплексів наземного базування РФ. А о 15:26 повітряну тривогу Україною оголосили через ризики ударів балістичними ракетами.

Масштабні тривоги о 13:00, 14:30 та 16:30 лунали через зліт винищувача МіГ-31К, який є носієм аеробалістичних ракет "Кинджал" з авіабази "Саваслейка" в Нижегородській області. У Повітряних силах зазначили, що ці тривоги були нетривалими, оскільки, швидше за все, це були тренувальні польоти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росіяни випустили чотири ракети по Одещині та влучили у дитячий садок.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті