Активістки з Луганщини за кошти, виручені від продажу картин, придбали квадрокоптер для бригади, яка воює в Луганській області

Представниці ГО "Центр спільного розвитку "Дієва громада", релокованої зі Старобільська на Закарпаття, придбали для ЗСУ квадрокоптер. Це стало можливим завдяки продажу картин кількох українських художників, повідомила голова ГО "ЦСР "Дієва громада" Оксана Очкурова у Facebook 22 лютого.

"Квадрокоптер вже прошитий та доставлений на передову у 66 окрему механізовану бригаду на Луганщині", – написала Очкурова.

Уточнюється, що організацією було прийнято рішення продати картини, створені під час проєкту "Аура міста" восени 2022 року, щоб отримані кошти спрямувати на покупку квадрокоптера для ЗСУ.

"Таким чином, в перший день аукціону зібрали 100 тисяч гривень. На тихому аукціоні зібрали ще 10450 грн, – повідомила Очкурова. – Під час покупки дрону ще 20 тисяч грн нам задонатити представники соціально активного бізнесу. Продовжуємо збір коштів на тепловізор".

Раніше "ОстроВ" розповідав про те, як переселенкам з Луганської області вдалось релокувати зі Старобільська на Закарпаття культурний проєкт Артрезиденція "Аура міста".

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті