"Шкода, що наш лідер Путін за 8 років так і не побував у ДНР". Огляд публікацій окупованого Донбасу

Минулого тижня автори публікацій окупованого Донбасу раптово звернули свій погляд на уражену метастазами "російського світу" Херсонщину. Раптом (насправді - цілком прогнозовано) з'ясувалося, що дружина Павла Губарєва, який уявив себе в 2014 році "народним губернатором", активно краде гроші, які Росія виділяє на освоєння окупованої частини Херсонської області.

"Товарищ Сталин, произошла чудовищная ошибка"

Все почалося з повідомлення нині нікому не відомого "рядового Губарєва", який у соціальних мережах написав, що його дружина, яка незрозуміло за які заслуги обійняла посаду заступника "губернатора", зникла безвісти. "Вчера около 16:30 моя жена Екатерина Губарева пропала, с того времени на связь не выходила. Последнее место, где ее видели – здание правительства Херсонской области в Геническе. Попытки дозвониться Сальдо (коллаборационист, пророссийский наместник оккупированной части Херсонской области – "ОстроВ"), чтобы узнать местонахождение Екатерины, пока безрезультатны",- написав він.

Місце зникнення донецької сепаратистки - "будівля уряду" у провінційному містечку - і мовчання місцевого гауляйтера не залишали сумнівів у тому, що донецьку "висуванку" наздогнала караюча рука російського "правосуддя". Незабаром з'явилися перші повідомлення про те, що "по делу об экономическом преступлении, по которому ранее была задержана Екатерина Губарева, правоохранители задержали еще двоих фигурантов, которые также связаны с администрацией Херсонской области".

Тим часом, у Телеграм-каналі "чиновниці" з'явилося повідомлення, ймовірно, від соратників і друзів, які наївно намагалися переконати читачів, що Катерина Губарєва, яка скуштувала російських грошей, які в 2014 році завозилися до Донецька чемоданами, не могла привласнити собі пенсії місцевих мешканцiв, які потрапили в окупацію.

Заступився за неї і російський пропагандист Олександр Жучковський. На його думку, Губарєву не можна чіпати ще й тому, що вона дружина "факела Новоросії" і сама трішечка "факел"."Через полтора месяца после триумфального присоединения Херсонщины к России столица области отдана врагу, один замглавы региона убит, другая арестована. Бесславные дни мы сейчас проживаем. Бесславные ублюдки те, кто решил связать имя Екатерины Губаревой с экономическими преступлениями… Все это выглядит предательством тех, кто верит в Россию, служит России… Если кто-то воровал, то не Катерина Губарева. Потому что просто не верю в это", - написав він.

Тим часом, на адресу чиновниці, що погоріла на крадіжках, були висловлені звинувачення в тому, що вона у важку для окупантів хвилину втекла з Херсонської області до Криму. "Губарева с момента окончания референдума покинула область и никакого участия в работе правительства не принимала, оставаясь лишь формально заместителем губернатора. Ее функции и министерства перераспределены между другими замами. В эвакуации она также не принимала участия, министерства и правительство работали без ее участия. Де-факто она в работе правительства участия не принимала", - остаточно списала в тираж російська влада "цінний донецький кадр".

Крапку в цій історії поставив "рядовой Губарєв". "Моя жена на свободе. Благодарю всех за неравнодушие и поддержку. По договоренности с инквизиторами (со следствием) не могу разглашать суть дела. Однако если мной будет замечена системная активность по дискредитации моей честной фамилии, оставляю за собой право рассказать все как есть. Без страха перед вышитыми золотом погонами. (Кто их теперь боится?)", - заявив він про свою незгоду з "курсом партії".

Якось раптово з'ясувалося, що "народному губернатору", що не відбувся, не дуже подобається "русский мир", який раніше він активно будував на Донбасі, а тепер його дружина - в Херсонській області.

"В эти непростые дни в голове пелось летовское "Я так люблю свою страну и ненавижу государство!" За последних 8 лет воочию, видел, как эта бездушная кланово-чиновничья махина раздавила десятки и сотни прекрасных людей", - заявив він.

Мабуть, потім Павло Губарєв сам злякався своєї зухвалості, тому вирішив продемонструвати свою повну лояльність до тієї самої держави, в ненависті до якої він щойно освідчився .

"Хочу быть государевым опричником! С метлой и собачьей головой на УАЗ "Патриот". Расстрельный список имеется, пассионарен и жесток к врагам государевым. Россию и народ наш люблю больше, чем жизнь. Куда записываться?", - написав він у себе у соціальних мережах.

Донбас позаздрив Херсону

Так вийшло, що тема Херсона позначилася в сепаратистських публікаціях не лише через те, що неабияк забуте у себе на батьківщині сімейство Губарєвих вскочило в черговий скандал. "Новые русские донецкие" раптом зрозуміли, що Кремль використав їх для вирішення своїх геополітичних завдань. Що всі заяви про те, що головною метою "спеціальної військової операції" є допомога "ДНР" і "ЛНР" – це своєрідна димова завіса.

"Зеленский приехал в Херсон спустя 3 дня отвода наших войск. Жаль, что наш лидер — Путин, за 8 лет так и не побывал в ДНР. А вы как считаете, дождемся приезда Владимира Владимировича?"; "Херсон важнее Донбасса? Почти 9 лет мы терпим ежедневные обстрелы и убийства наших людей. Защита Донбасса была целью № 1 СВО, но по факту — нас защищают в последнюю очередь. Как только в Херсоне надвигалась опасность — всех эвакуировали, дали квартиры. Почему про нашу безопасность власть не думает?", - почали прозрівати любителі гасла "Путін, введи війська".

А тут ще олії у вогонь підлив присланий із Росії намісник, який назвав себе "головою уряду "ДНР". Він чесно заявив мешканцям зруйнованого окупантами Маріуполя, що в квартири в будинках, які в мізерній кількості зводять російські будівельники, будуть отримувати не вони, а переселенці з, найімовірніше, депресивних регіонів РФ."У нас приезжают многие специалисты – врачи, учителя. Будем людям отдавать, чтобы таким образом сюда приезжали хорошие учителя, хорошие врачи, хорошие работники культуры", - зробив вигляд Віталій Хоценко, що не знає про те, що до приходу в Маріуполь Росії в місті були і добрі лікарі, і добрі вчителі.

Огляд підготував Юрій Бовх, "ОстроВ"

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті