Можливе відмивання грошей: Литва розпочала розслідування щодо Шарія

Генеральна прокуратура Литви розпочала розслідування з приводу майна та фінансів проросійського блогера Анатолія Шарія, можливого відмивання грошей. Про це повідомив сьогодні, 12 серпня, інформаційний портал 15min, - пише "Європейська правда".

"Повідомляємо, що 2 серпня було розпочато досудове розслідування за статтею 216 Кримінального кодексу (легалізація отриманого злочинним шляхом майна). Розслідування проводить Служба розслідувань фінансових злочинів, організує прокурор Департаменту кримінального переслідування Генпрокуратури", - заявила представник Генпрокуратури Литви Рита Стундене.

За даними порталу, розслідування розпочато після отримання заяви від російського юриста Марка Фейгіна, що з 2012 року, як резидент Литви, Шарій міг вести незареєстровану діяльність, отримувати недекларовані доходи з незрозумілих російських джерел, не сплачувати податки.

Наразі Анатолій Шарій живе в Іспанії.

За даними порталу 15min, Шарій набував мільйонну російськомовну аудиторію та наживав майно в Іспанії протягом 10 років, користуючись наданим їм Литвою притулком та посвідкою на проживання у Євросоюзі.

Шарій втратив політичний притулок у Литві лише у січні цього року, коли Департамент міграції після різних звернень почав перевіряти інформацію про нього, а Департамент держбезпеки представив висновок, що його перебування створює загрозу безпеці Литви.

Департамент міграції у червні заборонив Шарію в'їзд до Литви.

Нагадаємо, Анатолія Шарія затримали в Іспанії 4 травня на підставі міжнародного ордера на арешт. СБУ підозрює його у державній зраді. Пізніше суд в Іспанії під підписку про невиїзд. Колишня генпрокурорка України Ірина Венедиктова заявляла, що екстрадиція проросійського блогера Анатолія Шарія може затягтися до року.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті