У Міноборони України відповіли на звинувачення у відсутності укріплень на Харківщині

Найбільш підготовлені укріплення в Харківській області, де ведуть наступ російські військові, побудовані "на певній відстані" від лінії фронту через постійні обстріли, випливає із заяви голови адміністрації Державної спеціальної служби транспорту Міноборони України бригадного генерала Олександра Яковця в ефірі телемарафону. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

За словами генерала, перший рубіж - це укриття, обладнані самими військовими. Вони розташовані на відстані від півтора до п'яти-шести кілометрів від кордону. Другий рубіж облаштовують на відстані 15-17 кілометрів від лінії фронту. Найбільш підготовленим Яковець назвав третій оборонний рубіж - за 17-35 кілометрів від кордону. "І саме він в інженерному відношенні найбільш обладнаний - зі встановленням залізобетонних споруд, як вогневих, так і для укриття та проживання особового складу", - пояснив Яковець.

У повідомленні наголошується, що напередодні український військовий Денис Ярославський заявив, що головною причиною успішного наступу РФ у Харківській області стала відсутність систем фортифікації. "За два роки на українському кордоні мали стояти бетонні укріплення в мінус три поверхи! А не було навіть мін. Ми приходимо до думки, що це або шалена крадіжка, або навмисний саботаж!", - написав військовий у фейсбуці.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті