Підозру від СБУ отримав керівник локомотивного депо на Луганщині Гурчак, який допомагає рашистам транспортувати особовий склад і техніку

СБУ викрила керівника локомотивного депо на Луганщині, який передав ворогу активи "Укрзалізниці" на 240 млн грн та забезпечує логістичні потреби окупантів. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у facebook 13 травня.

"СБУ повідомила про підозру керівнику локомотивного депо на Луганщині, який сприяє агресору у забезпеченні залізничних перевезень. Задокументовано, що у 2022 р. окупанти призначили працівника регіональної філії "Донецька залізниця" АТ "Укрзалізниця" начальником локомотивного депо станції Кіндрашівська-Нова у так званому "ГУП ЛНР "Луганская железная дорога", - сказано в повідомленні.

З матеріалів окупаційних ЗМІ випливає, що фігурантом є мешканець Станиці Луганської Андрій Гурчак. 

На новій посаді він провів інвентаризацію та передав окупаційній адміністрації матеріальні активи АТ "Укрзалізниця" на суму понад 240 млн грн. 

Нині на базі депо Гурчак організує роботи з ремонту та технічного обслуговування рухомого складу, забезпечує підготовку локомотивів та локомотивних бригад для перевезення військової техніки та особового складу рф, вивезення з тимчасово окупованій Луганщини до рф пшениці, металопрокату та інших вантажів. 

"Правопорушник закликає підлеглих підтримувати агресора та розповсюджує рашистські фейки про Україну. Він відповідатиме перед законом за пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України)", - йдеться також у повідомленні.

Ворожому поплічнику загрожує до 12 років ув’язнення та конфіскація майна. 

Раніше повідомлялось, що підозру отримала начальниця станції Старобільськ Олена Дробот: допомагала окупантам красти зерно, безперебійно завозити особовий склад і техніку.

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті