Допомагала окупантам красти зерно, безперебійно завозити особовий склад і техніку: підозру отримала начальниця станції Старобільськ Олена Дробот

СБУ повідомила про підозру Олені Дробот, начальниці станції Старобільськ на Луганщині, яка допомагала ворогу вивозити українське зерно, транспортувати військову техніку та особовий склад окупантів. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк на своїй сорінці у facebook 5 квітня. 

"Співробітники спецслужби здокументували, що весною 2022 р. начальниця станції Старобільськ регіональної філії "Донецька залізниця" АТ "Укрзалізниця" добровільно погодилась на кадрову пропозицію окупантів. Вони "перепризначили" зловмисницю на посаду начальника станції Старобільськ у т. зв. "ГУП ЛНР "Луганская железная дорога", - йдеться в повідомленні. 

У 2023 році фігурантка провела інвентаризацію та передала окупаційній адміністрації РФ матеріальні активи та інші цінності АТ "Укрзалізниця". Встановлено, що вона забезпечувала роботу станції Старобільськ, безперебійний транзит через станцію військової техніки та особового складу окупаційних військ, сприяла вивезенню залізницею до РФ української пшениці.

Крім того, жінка проводила агітаційну роботу серед підлеглих, закликаючи їх підтримувати агресора та розганяючи рашистські фейки щодо України.

 Ворожя поплічниця отримала від СБУ повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Їй загрожує до 12 років ув’язнення, до 15 років позбавлення права обіймати певні посади та конфіскація майна. 

Раніше повідомлялось, що окупанти пограбували елеватор у Старобільську - вкрали майже 900 тонн зерна у листопаді 2022 року.

Раніше також повідомлялось, що окупанти підтвердили ліквідацію колаборанта Валерія Чайки в Старобільську.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті