Зеленський та перша леді України у стильних вишиванках привітали українців

Президент України Володимир Зеленський разом із дружиною Оленою Зеленською у стильних вишиванках привітали українців зі святом, з Днем вишиванки.  Про це Президент написав у соцмережі Фейсбук.

Зеленський зазначив, що видимо чи невидимо, вишиванка завжди під пікселем захисника й під формою рятувальника, під халатом медика, курткою енергетика, вона на волонтері, на вчителеві, на всіх, хто тримає оборону. «Наші діти знають її змалечку. Вона – символ єднання всіх поколінь українців крізь століття», – написав він у соцмережі. 

Президент України наголосив, що  візерунок вишиванки такий неповторний, бо вишивається нашими власними справами на полотні, витканому нашими цінностями.

За роки спротиву агресії вишиванка за словами Зеленського  стала неформальним одностроєм усіх, хто відстоює людяність, свободу та право на ідентичність.

«З Днем вишиванки, Україно, українці та друзі України!», - додав Володимир Зеленський.

Перша леді одягнула білу сорочку з візерунком, вишитим чорними нитками. На президентові, навпаки, була чорна сорочка, вишита білим. Їхні вишиванки гарно пасували одна до одної і своєю мінімалістичною кольоровою гамою наче натякали: сьогодні свято, але святкування не на часі. 

Нагадаємо, сьогодні, 16 травня, українці відзначають День вишиванки.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті