Жертвами вибуху будинку в Бєлгороді стали 15 осіб. Аналітики констатують, що вибух стався з "російського" боку

Під час вибуху та обвалення під'їзду будинку в російському Бєлгороді 12 травня загинули 15 осіб. Про це повідомляє Телеграм-канал "Настоящее время" з посиланням на МНС РФ.

"У Бєлгороді завершили пошуково-рятувальну операцію і розбір завалів під'їзду, що звалився. Фахівцям вдалося врятувати 17 осіб. На жаль, 15 - загинули, їх витягнуто з-під завалів", - ідеться в повідомленні МНС.

Напередодні в Бєлгороді обвалилися відразу десять поверхів у житловому будинку на вулиці Щорса, повністю зруйновано під'їзд. Під час розбору завалів рятувальниками обвалився дах.

Губернатор регіону В'ячеслав Гладков очікувано звинуватив в обваленні будинку українських військових. Міноборони РФ заявило, що на житловий будинок у Бєлгороді нібито впав "фрагмент ракети, збитої засобами ППО".

Водночас, як повідомляє Телеграм-канал "The Insider", аналітики констатують, що вибух, через який обвалився під'їзд будинку в Бєлгороді, стався з "російського" боку будинку.

"Незалежні дослідники звернули увагу на те, що фасад будинку на вулиці Щорса в Бєлгороді, в якому обвалився під'їзд, судячи із супутникових знімків, розташований приблизно паралельно кордону між Росією та Україною. Таким чином, зовнішня сторона будинку дивиться на північний схід, у глибину території Росії, а внутрішня дворова частина будинку спрямована на південний захід, у бік України. Вибух стався на зовнішній стороні будинку з "російського" боку. Про це пише, зокрема, OSINT-аналітик Олівер Александр", - зазначає "The Insider".

"Схожих висновків доходить і видання "Пепел". Журналісти видання теж зазначають, що епіцентр вибуху був із північно-східної частини будинку. На стороні, яка спрямована в бік України, більшість вікон цілі. З "російського" - немає жодного цілого вікна. Це вказує на те, що вибух був спрямований з "російського" боку, вважають вони...", - вказується також у повідомленні.  

Зі свого боку, "The Insider" зазначає на одному з відео розбору завалів значні руйнування під'їзду, сусіднього з тим, що обвалився, на північно-східній стороні будинку. На південно-західній стороні аналогічні руйнування відсутні. 

Телеграм-канал "Ватное болото" опублікував відео з моментом вибуху в під'їзді, який доводить, що будинок було підірвано зсередини. "Це не ракета і не КАБ. Вибух на першому поверсі, ударна хвиля назовні. Це рязанський цукор", - прокоментував Телеграм-канал.

Нагадаємо, що "рязанським цукром" у РФ називали мішки з гексогеном, якими ФСБ підривала багатоповерхові житлові будинки в перші роки правління Путіна.

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті