Міністр закордонних справ Польщі приєднався до бойкоту саміту ОБСЄ через участь у ньому Лаврова

Глава МЗС Польщі Шимон Шинковський вель Сенк відмовився від участі у майбутньому саміті Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), який має відвідати керівник МЗС РФ Сергій Лавров. Про це Шинковський вель Сенк заявив у Сеймі, повідомляє PolskieRadio 30 листопада.

"Те, що міністр закордонних справ Росії на рівних правах з іншими партнерами братиме участь у засіданні організації, яка має будувати мир та безпеку в Європі, водночас будучи міністром закордонних справ країни, яка є агресором, відповідальним за воєнні злочини в Україні, для нас є неприйнятним фактом", - зазначив польський міністр.

Він підкреслив, що Польща не братиме участі у цій зустрічі на рівні будь-яких віце-міністрів закордонних справ.

Раніше повідомлялось, що міністри закордонних справ Латвії, Литви та Естонії разом з главою МЗС України бойкотуватимуть міністерське засідання ОБСЄ у зв’язку з присутністю на ньому глави МЗС росії Сергія Лаврова.

Раніше також повідомлялось, що Болгарія не пропустила літак, на якому Лавров і Захарова летіли на зустріч ОБСЄ.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті