Китай і росія заявили про неможливість обговорення врегулювання ситуації в Україні без участі Москви

Заступник міністра закордонних справ РФ Михайло Галузін і спеціальний представник Китаю з питань Євразії Лі Хуей заявили, що врегулювання війни в України неможливе без урахування російських інтересів. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на Reuters 3 березня.

Як повідомляється, посол Китаю зустрівся з Галузіним під час його другої поїздки до Європи з метою сприяння політичному врегулюванню української кризи, яка охоплює низку сусідніх країн та головних союзників.

"Відбувся дуже активний і ґрунтовний обмін думками на тему української кризи", - йдеться в заяві російського МЗС.

Згідно з повідомленням, на зустрічі китайські та російські сторони зазначили, що будь-яке обговорення політико-дипломатичного врегулювання нібито неможливе без участі росії та врахування її інтересів у сфері безпеки.

Нагадаємо, раніше Китай відреагував на ядерні погрози путіна

Як повідомлялося, Китай в ООН зажадав зупинити військову допомогу Україні і згадав про Мінські угоди

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті