Коштів для страхових виплат інвалідам праці зібрано недостатньо

- Коштів для страхових виплат потеплілим внаслідок нещасного випадку на виробництві може не вистачити вже у листопаді цього року, - заявила в інтерв’ю газеті «Галичина» начальник управління виконавчої дирекції Фонду в Івано-Франківській області Надія Глинська.

 

«Вперше з початку року в жовтні не виконано завдання зі збору страхових коштів – заборгованість підприємств та організацій перед Фондом становила близько 300 тис. грн., а лише за першу половину листопада вона перевищила півмільйона грн. Це прямо і в першу чергу пов’язано зі зростанням заборгованості з виплати заробітної плати працівникам. А такі зарплатні борги, за даними звіту за дев’ять місяців року, допустили понад 150 підприємств та організацій області на загальну суму 13,2 млн. грн. – через те й Фондові не додано понад 438 тис. грн.», - каже Н. Глинська.

 

«Теоретично може настати ситуація, коли не буде чим платити людині за втрачене на виробництві здоров’я. Тим часом страхові виплати – єдине джерело доходу для життя й лікування тих, хто втратив своє здоров’я на роботі. А це  здебільшого - немічні люди, прикуті до ліжка, які не можуть відстояти свої права», - зазначає пані Надія Глинська.

Статьи

Донецк Страна
14.05.2024
22:04

Неестественная смерть и искусственная жизнь органов власти оккупированных общин

"Прекращение Донецкого областного совета в связи с образованием областной военной администрации действующим законодательством не предусмотрено"
Мир
14.05.2024
08:55

«Прямого штурма Харькова, судя по всему, не предусмотрено». Российские СМИ об Украине

Во-первых, деньги воруются, это не секрет. Во-вторых, возведением сооружений занимаются либо инженерные войска, которых уже практически не осталось, либо частные организации. Последние часто связаны с городскими администрациями прифронтовых...
Мир
13.05.2024
12:08

Отставки Шойгу и Патрушева: что это значит для россии и Украины

То есть, сейчас мы видим ослабление блока силовиков вообще, а не только МО россии. Война сделала их слишком влиятельными, а, значит, опасными. Сюда же вписывается и отставка Патрушева с должности секретаря Совбеза – это уже удар по сецслужбистскому...
Все статьи