"Це не Росія, це не Пекін": литовський дипломат назвав кроки, завдяки яким Україна може отримати запрошення до НАТО на липневому саміті

Україна все ще може отримати запрошення до НАТО на липневому саміті у Вашингтоні, але для цього потрібно докласти більше зусиль й зробити конкретні кроки. Про це заявив литовський дипломат, ексзаступник міністра закордонних справ Литви Жиґімантас Павільоніс в інтервʼю "Голосу Америки українською", опублікованому 28 травня.

"Як казав Джеймс Бонд, ніколи не кажи ніколи. Треба боротися до останного. Я був заступником міністра закордонних справ, був присутній на тих самітах НАТО. Іноді ми ухвалювали рішення о шостій ранку. Ніколи не здавайся. Це не Росія, це не Пекін. Наші союзники - це демократичні країни, які дуже чутливі до програшів у війні. Вони не хочуть, щоб Україна перетворилася на ще один Афганістан. Вашингтон не може цього допустити, тому що демократії як пріоритету зовнішньої політики США прийде кінець. Американське лідерство закінчиться, і не лише в нашому регіоні, а і всюди. В Латинській Америці, в Африці, в Азії та Тихоокеанському регіоні. Я не думаю, що Україна використала весь свій потенціал у цій лобістській грі. Відправляйте своїх парламентарів, робіть це разом зі своєю опозицією, не бійтеся демонструвати совї відмінності. Це те, що подобається американцям. Коли відмінності працюють на спільну мету. Коли ліві та праві працюють разом. Відвідайте кожен штат, звертайтесь до своєї бізнес-спільноти та просіть нашу бізнес-спільноту... Насправді я навіть не бачу, чому Україна не може досягнути цього. Працюйте на цей результат. І навіть якщо у вас не все вийде на Вашингтонскому саміті НАТО, ми, литовці, як ніхто це знаємо... Ми вели ці битви до останнього кожного саміту", - сказав Павільоніс.

Раніше повідомлялося, що Зеленського попросили не вимагати від НАТО "неможливого" й не звертатися з питанням членства України цьогоріч.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті