Готові мобільні бригади фахівців усіх галузей, розроблена покрокова інструкція: Лисогор розповів про дії після деокупації Луганщини

Для роботи після деокупації Луганської області вже повністю укомплектовані мобільні бригади фахівців усіх галузей, а також розроблена покрокова інструкція їхньої роботи, яка має розпочатись одразу після звільнення регіону. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор під час конференції "Від (де)окупації до відкритого демократичного врядування" у Києві 28 травня.

"Громади області вже готуються до деокупації. ...Головним є те, що вже наразі укомплектовані мобільні бригади фахівців усіх галузей: від державних службовців до працівників житлово-комунального господарства, які готові виїхати на відновлення територій Луганської області", - зазначив Лисогор.

Він також повдомив, що розроблено "План першочергових дій зі стабілізації ситуації на деокупованих територіях Луганської області та їх реінтеграції" - це покрокова інструкція, яка спрямована на відновлення життєдіяльності звільнених населених пунктів. 

"Я постійно наголошую, що зі збільшенням терміну перебування території та її жителів під окупацією зростають наслідки, які необхідно буде долати після її звільнення. Навіть, регіони, які були окуповані у 2022 році, вже зазнали значної руйнації українських інститутів та соціальних зв’язків. На окупованій у 2014-му Луганщині вони знищені взагалі. Крім того, там вже виросло покоління луганчан, виховане під впливом російської  пропаганди у ненависті до України. Їх ментальна реінтеграція буде однією з найскладніших проблем, адже багато з них втратили рідних та близьких під час війни, розв’язаною росією", - наголосив очільник ОВА.

Раніше начальник Старобільськой РВА Володимир Череватий для "ОстроВа" пояснив, для чого релокована адміністрація закуповує авто й пальне, поки район перебуває в окупації.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті