ЗСУ вразили ряд систем протиповітряної оборони РФ на Донбасі

Українським військовим вдалося на декількох напрямках уразити ряд систем протиповітряної оборони (ППО) РФ, пише "Мілітарний", посилаючись на відео з роботою військових за останні місяці цього року на YouTube каналі «Flight Club».

Для уражень була залучена українська 40-ва окрема артилерійська бригада імені Великого князя Вітовта.

Розвідники корегували вогонь артилерії за допомогою безпілотників «Лелека-100», які створені українською компанією.

У населеному пункті Калинівка, що у Донецькій області, під удар потрапив зенітний ракетний комплекс «ТОР» та радіолокаційний комплекс «Зоопарк-1» ППО РФ.

На Луганщині у районі села Нижня Дуванка було уражено два зенітні ракетні комплекси «ТОР».

Також у районі села Покровське, що теж у Донецькій області, військові уразили паливозаправник з транспортною машиною 9Т229 з комплексу «БУК» ППО РФ.

У цьому районі також вивели з ладу автоматизовану станцію постановки перешкод Р-330Ж «Житель» та станцію Р-934БМВ комплексу «Борисоглебск-2».

Зазначаэться, що це не вперше коли, українським військовим вдалося знешкодили станцію Р-934БМВ цього комплексу. У вересні минулого року у Харківській області українським військовим навіть вдалося захопити цю російську станцію перешкод. Комплекс радіоелектронної боротьби «Борисоглебск-2» є глибокою модернізацією однойменного попередника.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті