ЗМІ повідомили про візит голови ЦРУ до Києва та Москви з пропозицію "миру в обмін на землю". У США заперечують

Київ і Москва відхилили пропозицію мирного плану від директора ЦРУ Вільяма Бернса, який передбачав припинення воєнних дій в обмін на збереження російського контролю над частиною української території. Про це пише швейцарське видання Neue Zürcher Zeitung з посиланням на двох незалежних співрозмовників у владі Німеччини, - повідомляє "Європейська правда".

За словами співрозмовників, на яких посилається видання, в середині січня президент США Джо Байден доручив главі Центрального розвідувального управління Вільяму Бернсу перевірити готовність України й РФ до переговорів.

Бернс озвучив Києву пропозицію "миру в обмін на землю", а Москві – "землю в обмін на мир".

Зазначається, що розмір території, про який ідеться, нібито становив близько 20% площі України.

Співрозмовники NZZ додали, що Україна й РФ відмовились від "мирного плану". У Києві відмовились від розділення української території, а в Москві вважають, що в довгостроковій перспективі все одно виграють війну.

Вони стверджують, що саме після невдалої дипломатичної місії Бернса президент США вирішив поступитися наполяганням німецького канцлера Олафа Шольца й схвалити постачання бойових танків Abrams.

Пізніше видання The Newsweek написало, що Білий дім заперечує пропозицію Джо Байдена віддати територію України путіну.

Зокрема, заступник речника Ради національної безпеки Білого дому Шон Девітт заявив, що повідомлення NZZ є "неточним".

Водночас представник ЦРУ повідомив Newsweek, що твердження NZZ про те, що Бернс здійснив таємну поїздку до Москви в січні і що він висунув мирну пропозицію від імені Білого дому, є "абсолютно неправдивими".

Як повідомлялося раніше, голова ЦРУ у січні 2023 відвідав Україну та зустрівся з президентом.

Статті

Країна
29.03.2024
10:18

У Криму стає страшно: зростає популярність страхування від БПЛА

...Ці виплати ніхто не побачить, тому що немає законодавчої бази: якщо вони страхують від терористичного акту, то має бути рішення про порушення кримінальної справи за відповідною статтею тощо. Все інше – гарні слова та обіцянки, якими годуватимуть.
Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Всі статті