Жінок-переселенок навчають фінансовій грамотності й бізнес-плануванню в Закарпатській області

Кількаденний тренінг для жінок-переселенок "Основи фінансової грамотності та бізнес-планування" стартував у місті Свалява Закарпатської області 13 жовтня. Про це "ОстроВу" повідомила ініціаторка заходу, керівниця релокованої зі Старобільська Луганської області ГО "Майстерня щастя" Марина Бражнікова. 

"Цей тренінг є одним із заходів у рамках тривалого навчання для жінок-переселенок за проєктом "Жіноче підприємництво, як інструмент економічного розвитку громад". В рамках проєкту проходять також онлайн-курси з PR-менеджменту, SMM та електронної комерції", - зазначила Бражнікова.

Уточнюється, що навчанням охоплені жінки-ВПО, які проживають у Свалявській, Іршавській і Ужгородській громадах Закарпатської області. Загалом навчання, яке стартувало в липні, триватиме кілька місяців, тренінги проходять в Ужгороді, Сваляві й Іршаві, загальна кількість годин навчання становить від 48 до 60 годин (або 60 занять).

Навчання для жінок є безкоштовним - його фінансування відбувається завдяки підтримці Уряду Канади у рамках проєкту "Жінки України: залучені, спроможні, незламні", що впроваджується організацією "Пакт".

Як підкреслює Бражнікова, остаточна мета більшості слухачок курсів, які через вимушений переїзд втратили роботу, - започаткувати в Закарпатті власну справу. І дехто на цьому шляху вже робить абсолютно конкретні кроки. Так, двічі переселенки з Алчевська Луганської області Вікторія Свиридова й Ірина Острогляд нещодавно відкрили у Сваляві салон краси, і знання, набуті на тренінгу з фінансової грамотності та бізнес-планування використають для того, щоб написати бізнес-план й знайти грант для підтримки своєї справи.

Раніше повідомлялось, що на Закарпатті переселенки з Луганщини організували навчання з PR-менеджменту, SMM та електронної комерції для жінок.

Раніше також повідомлялось, що коучингові центри для жінок-ВПО, які хочуть започаткувати бізнес або отримати перекваліфікацію, розпочали роботу на Закарпатті (контакт, адреси).

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті