Жінок-переселенок навчають фінансовій грамотності й бізнес-плануванню в Закарпатській області

Кількаденний тренінг для жінок-переселенок "Основи фінансової грамотності та бізнес-планування" стартував у місті Свалява Закарпатської області 13 жовтня. Про це "ОстроВу" повідомила ініціаторка заходу, керівниця релокованої зі Старобільська Луганської області ГО "Майстерня щастя" Марина Бражнікова. 

"Цей тренінг є одним із заходів у рамках тривалого навчання для жінок-переселенок за проєктом "Жіноче підприємництво, як інструмент економічного розвитку громад". В рамках проєкту проходять також онлайн-курси з PR-менеджменту, SMM та електронної комерції", - зазначила Бражнікова.

Уточнюється, що навчанням охоплені жінки-ВПО, які проживають у Свалявській, Іршавській і Ужгородській громадах Закарпатської області. Загалом навчання, яке стартувало в липні, триватиме кілька місяців, тренінги проходять в Ужгороді, Сваляві й Іршаві, загальна кількість годин навчання становить від 48 до 60 годин (або 60 занять).

Навчання для жінок є безкоштовним - його фінансування відбувається завдяки підтримці Уряду Канади у рамках проєкту "Жінки України: залучені, спроможні, незламні", що впроваджується організацією "Пакт".

Як підкреслює Бражнікова, остаточна мета більшості слухачок курсів, які через вимушений переїзд втратили роботу, - започаткувати в Закарпатті власну справу. І дехто на цьому шляху вже робить абсолютно конкретні кроки. Так, двічі переселенки з Алчевська Луганської області Вікторія Свиридова й Ірина Острогляд нещодавно відкрили у Сваляві салон краси, і знання, набуті на тренінгу з фінансової грамотності та бізнес-планування використають для того, щоб написати бізнес-план й знайти грант для підтримки своєї справи.

Раніше повідомлялось, що на Закарпатті переселенки з Луганщини організували навчання з PR-менеджменту, SMM та електронної комерції для жінок.

Раніше також повідомлялось, що коучингові центри для жінок-ВПО, які хочуть започаткувати бізнес або отримати перекваліфікацію, розпочали роботу на Закарпатті (контакт, адреси).

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті