Зеленський закликав США та ЄС жорстко поговорити з Іраном про постачання дронів до РФ

Президент України Володимир Зеленський закликав США та Європейський Союз працювати з Іраном, включно з розробкою санкційної політики проти цієї держави, щоб Іран не міг постачати дрони та ракети в росію. Про це він заявив на пресконференції "Зерно з України" з президентами Швейцарії, Латвії та прем'єром Литви в Києві 25 грудня. 

"Необхідно працювати з Іраном, щоб Іран не міг постачати дрони Російській Федерації. А також зробити максимально розумну, санкційну політику і політичну спробу пропрацювати з Іраном, щоб вони не постачали Росії ракети. На сьогодні ми не бачимо, що це відбувається, але ми точно бачимо, що це може статися", - зазначив Зеленський.

За його словами, треба, щоб усі працювали з Іраном і передавали відповідні політичні сигнали.

"І посилити санкції потрібно. Не тільки проти Росії. Ви знаєте, що багато їхньої "продукції", яка летить і вбиває українців, становить частину виробництв компаній усього світу. І тому застосовувати санкції не тільки щодо Росії, а застосовувати санкції щодо тих компаній і держав, які передають відповідні деталі", - резюмував Зеленський.

Нагадаємо, росія вперше використала проти України чорні "Шахеди", щоб ускладнити їх виявлення ППО. 

Як повідомлялося, ППО знищила над Україною 71 ударний "Шахед", переважну більшість – на Київщині.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті