Зеленський у зверненні до Европейської Ради: Я прошу вас сьогодні про одне – не зраджувати людей та їхньої віри у Європу"

Президент Володимир Зеленський у зверненні до Европейської Ради 14 грудня закликав "не зраджувати людей та їхньої віри у Європу". Про це йдеться у Телеграм-каналі президента.

"Сьогодні день, коли рішучість буде або в Брюсселі, або в Москві. Люди у Європі не зрозуміють, якщо задоволена посмішка Путіна буде нагородою засіданню в Брюсселі. Цими днями я говорив із багатьма з вас. Ми з вами говоримо про рішення, яке було обіцяне. І я не чув жодного контраргументу щодо того, чому ми не повинні дотримуватися плану, затвердженого всією Європою", - зазначив Зеленський у зверненні.

"Минулого року Україна отримала чіткі рекомендації, як рухатися. Ми ухвалили ключові закони. Я прошу вас сьогодні про одне – не зраджувати людей та їхньої віри у Європу. Європа повинна перемагати, договори мають виконуватися, а слова повинні мати значення", - підкреслив президент України.

Як повідомлялося, Європейська Рада рекомендує прискорити військову підтримку України та розпочати офіційні переговори про вступ до ЄС.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті