Зеленський розповів, скільки населених пунктів треба ще звільнити

ЗСУ мають звільнити ще близько двох тисяч своїх міст та сіл, які наразі окуповані РФ.Про це повідомив президент України Володимир Зеленський 22 листопада у зверненнідо 104-го Конгресу мерів і голів муніципалітетів Франції.

"Загалом міст і сіл, які нам іще належить звільнити й відновити, ще близько 2 тисяч. Мінімум десятки з них зруйновані ударами російської армії повністю, як Маріуполь чи Волноваха", - сказав він.

За його словами, окупантам тимчасово вдалося захопити частину території десяти наших областей.

"Що таке десять областей України? Це понад 11 тисяч населених пунктів. З цих 11 тисяч – лише уявіть – загальна кількість міст і сіл України, які потрапили під окупацію, – більш як 3700. Це й великі міста, і маленькі містечка. І давні міцні селища, і села всього лише на кілька будинків. Це дуже різне життя. Було. Але зараз ми бачимо в усіх цих населених пунктах одне – повну відсутність будь-яких можливостей нормально й вільно жити", - наголосив президент.

Він зазначив,що вже вдалося звільнити від російської окупації вже понад 1800 населених пунктів.

"І наслідки окупації всюди дуже схожі. Все, що російські солдати встигли замінувати, вони замінували. Все, що окупанти встигли пограбувати, вони пограбували. Загалом по Україні сотні тисяч будинків зруйновані чи пошкоджені обстрілами, тисячі соціальних обʼєктів. Окупанти залишають по собі повністю зруйновану інфраструктуру", - заявив голова держави.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті