Зеленський після зустрічі з Шольцем анонсував додаткові установки Patriot від Німеччини

Президент України Володимир Зеленський обговорив із федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем можливість постачання Україні додаткових систем ППО Patriot. Про це він повідомив у Телеграмі 5 жовтня.

Зеленський зазначив, що під час зустрічі політики обговорили заходи двостороннього політичного діалогу на найближчий період.

"Змістовна зустріч із Федеральним канцлером Олафом Шольцом. Німеччина працює над забезпеченням України додатковою системою Patriot на зимові місяці", - написав президент.

Він подякував Шольцу за військову допомогу Україні та поінформував канцлера про ситуацію на полі бою і найпріоритетніші потреби для посилення оборонних спроможностей держави.

Як повідомлялося, Зеленський обговорив із Президентом Європейської ради перебіг контрнаступу ЗСУ й пріоритетні оборонні потреби України.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті