Зеленський обговорив загрози рф до Дня незалежності України з міжнародними партнерами

Україна поїнформувала міжнародних партнерів про загрози, які може готувати росія як держава-терорист на цей тиждень. Про це повідомив голова держави Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 179 дня війни 21 серпня.

"Усі партнери України поінформовані про те, що може готувати держава-терорист на цей тиждень", - сказав голова держави.

Зокрема Зеленський говорив про це з президентом Франції Еммануелем Макроном. Поінформовані також президент Туреччини Реджеп Ердоган і генсек ООН Антоніо Гутерреш.

"Сьогодні я говорив з Президентом Макроном про всі загрози. Президент Туреччини Ердоган також поінформований про все це. Генеральний секретар ООН, впевнений, теж буде реагувати. Вони та інші світові лідери отримали від нас відповідні сигнали. Всі все розуміють. Розуміють, що роблять окупанти і чим це загрожує. І розуміють, що Україна не буде цього терпіти. Не буде терпіти знущання з людей, про яких можна сказати тільки одне: вони герої своєї Батьківщини, вони захищали свободу свого народу від загарбників на своїй землі", - наголосив Зеленський.

"Навіть у час війни мають бути правила. Сили світу точно вистачить, щоб поставити під владу цих правил будь-яку державу, будь-якого терориста", - зазначив президент України.

Як повідомлялося, радник глави офісу президента Михайло Подоляк 21 серпня в ефірі національного телемарафону заявив, що російські окупанти можуть завдати серію ракетних ударів по різних містах України в День Незалежності, в тому числі по Києву.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті