Зеленський доручив МЗС викликати посла Грузії через ситуацію з Саакашвілі

Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ викликати посла Грузії, щоб висловити йому рішучий протест через ситуацію з експрезидентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі. Про це він написав у Телеграм 3 липня.

"Прямо зараз Росія руками грузинської влади вбиває громадянина України Міхеїла Саакашвілі", - написав Зеленський.

Він зазначив, що Україна неодноразово закликала владу Грузії припинити знущання з Саакашвілі та домовитися про його повернення до України. Різні операції з порятунку також пропонували й партнери в координації з Україною.

Проте сьогодні Зеленський доручив МЗС викликати посла Грузії в України, висловити йому рішучий протест і запропонувати залишити країну впродовж 48 годин для проведення консультацій з Тбілісі.

"Вкотре закликаю грузинську владу передати Україні громадянина України Михеїла Саакашвілі для необхідного лікування і догляду. І закликаю наших партнерів - звернутись, не ігнорувати цю ситуацію та врятувати цю людину. Жодна влада в Європі не має права страчувати людей, життя - це базова європейська цінність", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, 3 липня експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі взяв участь у судовому засіданні по відеозв'язку та показав свій тяжкий фізичний стан після лікування

Як повідомлялося, колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив у соціальній мережі, що путіну "залишилося всього кілька тижнів". 

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті